Kominárik pre šťastie

vložené 30. 01. 2023 o 15:30

V januári si všetci blahoželáme a do nového roka prajeme všetko len to najlepšie. Symbolom šťastia sú už odpradávna kominárik a štvorlístok.

Kedysi to bola hotová katastrofa, keď sa komín upchal, alebo mal zlý ťah. Jedinou záchranou bol kominár. Keď ho gazdiná zbadala na ulici, hneď sa potešila. Kominár komín vyčistil, do domu sa vrátil pokoj. Plamienky začali opäť v peci tancovať,  prinavrátilo sa teplo a bezpečie a mohlo sa zase pripraviť teplé jedlo. Takže by sa dalo povedať, že sa do domu vrátilo šťastie!

Nájsť štvorlístok je určite pre každého z nás vždy výnimočné! Podľa legendy si práve túto výnimočnú rastlinu odtrhla Eva ako pamiatku na Rajskú záhradu. Štvorlístok symbolizuje kríž aj 4 živly, 4 svetové strany a tiež 4 ročné obdobia. Kedysi si ho ľudia dávali pod posteľ, aby chránil ich sny a na okná, aby chránil domov.

Deti z nášho l. odd. školského klubu si vytvorili originálnych kominárikov pre šťastie so zeleným štvorlístkom na klobúčiku. Niektoré nakreslili, vyfarbili a vystrihli kominárikov aj pre svojich rodičov a súrodencov. Vložili ich do laminovacej fólie, aby sa im nepoškodili a zachovali čo najdlhšie.

Všetci veríme, že nám a našim blízkym ako symboly šťastia prinesú v nastávajúcom roku veľa dobrého, poučného a veselého v každom dni!

Eva Veber, vychovávateľka ŠKD I.

Letné prázdniny 2024
o 69 dní 9 hodín
začínajú sa 28. júna

Učitelské maily

horna súča zelená škola

zelená škola

Copyright © ZŠ s MŠ Michala Rešetku Horná Súča 2012-2024 | Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga