„Ovocníčkové všeličo“

vložené 27. 09. 2022 o 08:29

Každoročne, vždy v septembri prinesú deti z l. odd. školského klubu do triedy jesenné ovocie. Rozvonia celú triedu...

Na stoloch čakali deti jabĺčka, hrušky, slivky, hrozno, orechy, ale aj červené drienky a ázijské hrušky s chuťou /jablkohrušky/.

Deti tak ochutnávali aj netradičné chute zvláštneho ovocia. Rozprávali sme sa o význame vitamínov pre ľudský organizmus, naučili sa pieseň Červené jabĺčko, zaspievali sme si, čo mamka skryla do mecha /orechy/, deti hádali ovocné hádanky a so zaviazanými očami dokázali mnohí správne pomenovať ponúkané ovocie.

Sami si pripravili špajdle s ovocím. V triede sme si urobili Top poradie obľúbeného ovocia, ktorému dali deti svoj hlas. Každý nakreslil ovocie, ktoré má najradšej, vystrihol ho a položil do misky. Spoločne sme spočítali ovocia v jednotlivých miskách. Vyhodnotenie bolo nasledovné: l. miesto /jablká/, 2. miesto /hrozno/, 3. miesto /hrušky/, 4. miesto /slivky/.

Opäť o týždeň čaká deti - Zeleninová párty. Už teraz sa tešia na výsledky obľúbených druhov zeleniny, na ich ochutnávku, hádanky a vlastnoručne vyrobené papierové čelenky s rôznymi druhmi jesennej zeleniny.

Eva Veber

vychov. 1. odd. ŠKD

Letné prázdniny 2024
o 64 dní 10 hodín
začínajú sa 28. júna

Učitelské maily

horna súča zelená škola

zelená škola

Copyright © ZŠ s MŠ Michala Rešetku Horná Súča 2012-2024 | Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga